نشریه دویچه ویرتشافت ناخریشتن نوشت، باوجود حمایت آلمان از تجارت با ایران، آمریكا از معامله بانكهای آلمانی با ایران جلوگیری می كند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، نشریه «دویچه ویرتشافت ناخریشتن» نوشت: آمریكا از معاملات بانكهای آلمانی با ایران جلوگیری می كند. دولت جمهوری فدرال آلمان اكنون در نظر دارد در این زمینه به بانكهای آلمانی بها دهد و از آنها در تجارت با ایران حمایت كند؛ اقدامی كه هرچند سایر كشورهای اروپایی نیز پیشتر در موردش وعده هایی را مطرح كرده بودند اما این تلاشها تاكنون هیچ موفقیتی را در پی نداشته است.
سخنگوی دولت فدرال آلمان در برلین گفت: ما با بانكهای آلمانی در ارتباطیم تا امكان تقویت مناسبات میان آلمان و ایران فراهم آید.
علت این واكنش، اعتراض شركتهای آلمانی و ایرانی درباره خودداری بانكهای اروپایی از تجارت با ایران به علت تحریمهای موجود آمریكا علیه این كشور عنوان شده است.
پس از آنكه اتحادیه اروپا درپی حصول توافق بر سر مناقشه اتمی ایران تحریمهای این كشور را لغو كرد، بانكهای آلمانی همانند موسسات مالی سوئیسی نگران بروز مشكلاتی برای خود شدند زیرا دولت آمریكا هنوز تحریمهای ایران را لغو نكرده است.
همزمان، وزارت خارجه آلمان نیز به وجود مشكلات احتمالی (بانكهای آلمانی) در تجارت با آمریكا اذعان كرد.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی آلمان در این زمینه گفت: هم دولت آلمان و هم دولتهای انگلیس و فرانسه بارها در مواضع خود اعلام كرده اند كه از طرف آلمان و سیاست اروپا هیچ مانعی در ورود بانكهای اروپایی برای تامین اعتبار مالی معاملات تجاری یا سرمایه گذاری طرحها در ایران وجود ندارد.
در ماه مه گذشته، اداره آمار فدرال آلمان از افزایش هفت درصدی صادرات آلمان در سه ماهه نخست سال میلادی كنونی به ایران خبر داد.