فراخوان سفرای ایران در سه كشور اروپایی برای مشورت

به دنبال سوء استفاده سه كشور اروپایی از سازوكار حل اختلاف برجام، سفرای جمهوری اسلامی ایران در آلمان، فرانسه و انگلیس برای مشورت به تهران فرا خوانده شدند.

1404/07/05
|
09:23
|

در پی اقدام غیرمسئولانه سه كشور اروپایی در سوء استفاده از سازوكار حل اختلاف برجام برای بازگرداندن قطعنامه‌های لغوشده شورای امنیت سازمان ملل، سفرای جمهوری اسلامی ایران در آلمان، فرانسه و انگلیس برای مشورت به تهران فرا خوانده شدند.

پیش از رای گیری شورای امنیت، مسعود پزشكیان رئیس جمهور اسلامی ایران در دیدار دبیركل سازمان ملل، گفته بود: با وجود انجام تعهدات از سوی ایران و مخالفت روسیه و چین با اجرای اسنپ‌بك، اجرای آن و بازگشت تحریم‌ها عملی غیراخلاقی و غیرقانونی است.

نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد جمعه شب (به وقت تهران) برای رای‌گیری درباره پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده از سوی روسیه و چین برای تمدید قطعنامه 2231 و جلوگیری از فعال شدن غیر قانونی ساز وكار اسنپ بك برگزار شد.

در این نشست تنها چهار كشور از طرح روسیه و چین برای تعویق اعمال تحریم‌های ایران حمایت كردند و این طرح به حد نصاب نرسید.

این قطعنامه با چهار رأی موافق، 9 رأی مخالف و 2 رأی ممتنع رد شد.

نماینده كره جنوبی به‌عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت اعلام كرد تحریم‌های سازمان ملل از روز بیست و هفتم سپتامبر (شنبه 5 مهر ماه 1404) و از ساعت 20 به وقت نیویورك بازاعمال می‌شوند.

ایران اعلام كرده است كه به اجرای اسنپ‌بك پاسخ خواهد داد.

دسترسی سریع