آثار و بناهای تاریخی افغانستان در سایه جنگ و ناامنی در حال تخریب و نابودی است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از كابل ، آثار و بناهای تاریخی افغانستان در سایه جنگ و ناامنی در حال تخریب و نابودی است.
۱- شهروند
۲- جاوید ضرغام رییس امور فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد هرات
۳- محمد رسول باوری معاون وزیر وزارت اطلاعات و فرهنگ
۴- عبدالاحد عباسی رییس امور بازسازی بناهای تاریخی وزارت اطلاعات و فرهنگ
۵- بصیر جویا مدیر قلعه تاریخی اختیارالدین هرات
«عبدالاحد عباسی» رییس حفظ و مراقبت از بناهای تاریخی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان گفت : پنج هزار بنای تاریخی در این كشور وجود دارد اما متاسفانه سال های طولانی به این بناها توجه نشده است. با این وجود از سال ۲۰۰۲ تاكنون ۲۷۰ بنای تاریخی با تلاش وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان و با همكاری برخی سازمان های بین المللی ازجمله «یونسكو» بازسازی و ترمیم شده است.
وی افزود : برخی بناهای تاریخی افغانستان بیش از ۷۰ درصد تخریب شده است كه این بناها را دیگر نمی توان ترمیم و بازسازی كرد .
رییس حفظ و مراقبت از بناهای تاریخی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان خاطرنشان كرد: بخشی از بناهای تاریخی افغانستان در مناطق نا امن وجود دارد كه این مساله نیز یك مانع مهم برای حفظ ، مراقبت و بازسازی این بناها است.
از ناامنی در حالی به عنوان مانعی جدی بر سر راه حفظ ، مراقبت و ترمیم بناهای تاریخی افغانستان نام برده می شود كه حدود نیمی از خاك این كشور خارج از كنترل دولت افغانستان یا در تصرف مخالفان مسلح قرار دارد. از سوی دیگر حدود نیمی از استان های افغانستان هم اكنون صحنه جنگ و درگیری است. جنگ و نا امنی همان گونه كه بر وضع سیاسی و اجتماعی مردم افغانستان به شدت سایه انداخته است ، بناهای تاریخی این كشور را نیز در معرض خطر بزرگ نابودی قرار داده است. جنگی كه آمریكا ۱۸ سال پیش بر مردم افغانستان تحمیل كرد همچنان به قوت خود باقی است و افغانستان نه تنها هر روز متحمل خسارات جانی و مالی از این جنگ می شود بلكه آثار و بناهای تاریخی این كشور نیز از گزند این جنگ در امان نمانده است.